לתולדות המונח "אכילה ודאית" בקבלת המאה הי"ג

Translated title of the contribution: On Mystical Eating in early kabbala

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

אחד מהדימויים העשירים שהתגבשו במיסטיקה היהודית כדי לתאר את ההתנסות המיסטית באלוהות הינו דימוי האכילה. המאמר מבקש להתחקות אחר גלגולו של המונח "אכילה ודאית", ולעמוד על הדרך בה הפך היגד מדרשי זה למונח מפתח במדרש ובתורות הדבקות המיסטית של ראשוני המקובלים: עזרא בן שלמה, יעקב בן ששת, רמב"ן ורבנו בחיי בן אשר. המאמר מתייחס למעבר ממיסטיקה חזיונית שאיפיינה את המיסטיקה היהודית הקלאסית שלפני ימי הביניים למיסטיקה של דבקות שהתפתחה בהשפעת התיאולוגיה והפילוסופיה בימי הביניים, והתמקדה באינטגרציה דינמית בין האדם לאלוהות.
Translated title of the contributionOn Mystical Eating in early kabbala
Original languageHebrew
Pages (from-to)63-82
Number of pages20
Journalדעת: כתב-עת לפילוסופיה יהודית וקבלה
Volume90
StatePublished - 2020

IHP Publications

  • ihp
  • Cabala
  • Food -- Religious aspects -- Judaism
  • Food habits -- Religious aspects -- Judaism
  • Hebrew language -- Terms and phrases
  • Jews -- History -- Middle Ages, 500-1500
  • Midrash
  • Mysticism -- Judaism
  • Nahmanides -- approximately 1195-approximately 1270
  • בחיי בן אשר אבן חלוה
  • בן-ששת, יעקב
  • דבקות באלוהים
  • היסטוריה יהודית -- ימי הביניים
  • מדרש (פרשנות המקרא)
  • מינוח עברי
  • מיסטיקה יהודית
  • מנהגי אכילה יהודיים
  • משה בן נחמן, (רמב"ן) -- 1194-1270 -- פרשן מקרא
  • עזרא בן שלמה מגירונה
  • קבלה

Cite this