Abstract
השילוב בין מזון לבריאות הוא חוויה אנושית אוניברסלית, אך אופני השילוב והמשמעויות שיוחסו לו השתנו ממקום למקום ומזמן לזמן. מירי שפר-מוסנזון מציגה כמה מההקשרים הללו בעולם העירוני העות'מאני של העת החדשה המוקדמת באזורים דוברי ערבית ותורכית. על סמך עדויות בנות התקופה ממגוון מקורות (חיבורים רפואיים, כרוניקות, תכתובות מנהליות, פרוטוקולים של בתי-משפט וספרות נוסעים) היא משחזרת את האופנים שבהם מזון היה חלק מתפישת בריאות כוללת, הן ברובד האינטלקטואלי-התאורטי והן הלכה למעשה במציאות החיים היומיומית. מזון בהקשרו הבריאותי היה גם אמצעי לסימון חברתי. עם זאת, לשילוב בין מזון לבריאות היו אף מגבלות, ולא כל חיבור ביניהם היה אפשרי, מקובל או רצוי. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 18-27 |
Number of pages | 10 |
Journal | זמנים: רבעון להיסטוריה |
Volume | 128 |
State | Published - 2014 |
IHP Publications
- ihp
- Coffee
- History, Modern -- 16th century
- History, Modern -- 17th century
- Nutrition
- Turkey -- History -- Ottoman Empire, 1288-1918