מהשדה אל הצלחת - תזונה בת-קיימא בישראל

אלון שפון, חגית אולנובסקי

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

תזונה בת-קיימא היא למעשה שילוב של המושגים תזונה וקיימות. המושג מתייחס מחד גיסא לאספקה של תזונה בריאה לכל אדם (ביטחון תזונתי), ומאידך גיסא מדגיש כי אספקת המזון תבוא ממערכת המתנהלת על פי עקרונות הקיימות. על פי האו"ם, "לדיאטות בנות-קיימא השלכות סביבתיות מזעריות, התורמות לביטחון תזונתי ולמיצוי חיים בריאים עכשיו ולדורות הבאים. מזון מקיים משמר את המגוון הביולוגי ואת המערכות האקולוגיות ומגן עליהם
Original languageAmerican English
Pages (from-to)286-287
Number of pages2
Journalאקולוגיה וסביבה: כתב עת למדע ולמדיניות הסביבה
Volume5
Issue number3
StatePublished - Nov 2014
Externally publishedYes

Keywords

  • חקלאות -- היבטים סביבתיים
  • תעשיית מזון
  • מערכות אקולוגיות
  • השמנת-יתר
  • רעב
  • ביטחון תזונתי
  • קיימות
  • תזונה ובריאות
  • Nutrition
  • Sustainability
  • Hunger
  • Obesity
  • Biotic communities
  • Food industry and trade
  • Agriculture -- Environmental aspects

Cite this