TY - CHAP
T1 - יחסם של אנשי בריאות הנפש לניצולי השואה בעשורים הראשונים של מדינת ישראל
T2 - הצעה לחשיבה מחדש
AU - ברונר, ז'וזה
N1 - מתוך השער השני: אבל-הדחקה.
PY - 2016
Y1 - 2016
N2 - המאמר מנתח את יחסם של אנשי בריאות הנפש, מאז אמצע שנות ה-90 של המאה שעברה, אל הדרך שבה אפיינו דורות קודמים של פסיכולוגים ופסיכיאטרים את ניצולי השואה שהגיעו לארץ. מטרת המאמר היא להראות שההבנה העצמית ההיסטורית-קולקטיבית של אנשי מקצוע בריאות הנפש מתאפיינת בביקורת כלפי העבר, ובד בבד בעיוורון אידאולוגי. במונחי המתח שבין אבל והדחקה, המאמר מציג את האידאולוגיה המונחת בבסיס הבחירה הלא מודעת של מקצוע הפסיכיאטריה בארץ, להדחיק את טראומת השואה בתקופות מסוימות ולהדגיש אותה באחרות. הנרטיב ההיסטורי-ההרואי שמבנה הממסד הפסיכיאטרי הישראלי מציג חשיפה הדרגתית של הטראומה, עיבוד שלה ומעבר מהדחקה לחשיפה ולאבל. (מתוך המאמר)
AB - המאמר מנתח את יחסם של אנשי בריאות הנפש, מאז אמצע שנות ה-90 של המאה שעברה, אל הדרך שבה אפיינו דורות קודמים של פסיכולוגים ופסיכיאטרים את ניצולי השואה שהגיעו לארץ. מטרת המאמר היא להראות שההבנה העצמית ההיסטורית-קולקטיבית של אנשי מקצוע בריאות הנפש מתאפיינת בביקורת כלפי העבר, ובד בבד בעיוורון אידאולוגי. במונחי המתח שבין אבל והדחקה, המאמר מציג את האידאולוגיה המונחת בבסיס הבחירה הלא מודעת של מקצוע הפסיכיאטריה בארץ, להדחיק את טראומת השואה בתקופות מסוימות ולהדגיש אותה באחרות. הנרטיב ההיסטורי-ההרואי שמבנה הממסד הפסיכיאטרי הישראלי מציג חשיפה הדרגתית של הטראומה, עיבוד שלה ומעבר מהדחקה לחשיפה ולאבל. (מתוך המאמר)
UR - http://primo.nli.org.il/primo-explore/search?query=isbn,exact,9789650207670,AND&pfilter=pfilter,exact,books,AND&tab=default_tab&search_scope=ULI&sortby=rank&vid=ULI&lang=iw_IL&mode=advanced&offset=0&fromRedirectFilter=true
M3 - פרק
SN - 9789650207670
T3 - קו אדום
SP - 263
EP - 277
BT - בסימן טראומה
A2 - אלברשטין, מיכל
A2 - דוידוביץ', נדב
A2 - זלשיק, רקפת
PB - הקיבוץ המאוחד
CY - בני ברק
ER -