היבטים שונים להפקת ביו-אתנול ממקרו-אצות בישראל

אלוארו ישראל, אהרון גדנקן, מרדכי שכטר, אביגדור אבלסון, שירי שמיר-צמח, ליאור קורזן, נמרוד קרופניק, אנדי קרי, יואב פלד

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

מחקר בין-תחומי מקיף וייחודי המתבצע בישראל מצביע על היתכנות יישומית וכלכלית להפקת ביו-אתנול מאצות ימיות. לאצה חסנית (Ulva) קצב גידול גבוה (עלייה של כ-%20 ממוצע במשקל הרטוב ליום) וריכוז סוכרים רב (כ-%35 ממוצע ממשקלה היבש). הסוכרים זמינים לתהליכי תסיסה ולייצור ביו-אתנול. במסגרת מחקר זה נבדק גידול החסנית במערכות שונות הכוללות ניסויי מעבדה, מתקנים יבשתיים וימיים ובשילוב עם גידול דגים. כמו כן, נבדק ההרכב הכימי התוך-תאי בזני Ulva שהוגדרו מורפולוגית, פיזיולוגית ומולקולרית. מאמר זה סוקר היבטים שונים של הפקת ביו-אתנול ממָקרו-אצות, ומציג תוצאות ניתוח עלות-תועלת להפקתו, שבוצע עבור תרחיש שמשלב מערכות גידול דגים. תוצאות הניתוח הכלכלי מצביעות על היתכנות כלכלית במגוון היקפי גידול, אולם לפי התכניות העתידיות לחקלאות ימית בישראל, המודל אינו מניב רווח. ניתוח רגישות של המודל מראה כי לקצב הגידול היומי ולמחיר מוצרים משניים בייצור (כגון חלבון אכיל או חומרים פעילים אחרים) יש השפעה מכרעת על רווחיות עתידית בייצור ביו-אתנול. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)211-216
Number of pages6
Journalאקולוגיה וסביבה
Volume6
Issue number3
StatePublished - 2015

IHP Publications

  • ihp
  • Alcohol
  • Algae
  • Aquaculture
  • Biomass energy
  • Fermentation
  • Fish culture
  • Profit
  • Sugar
  • אלכוהול
  • אצות
  • דיג ומדגה
  • דלקים ביולוגיים
  • חסנית (אצה)
  • חקלאות מים
  • סוכר
  • פרמנטציה
  • רווחיות

Cite this