גבן גיבן גבינות - ממתי? הגבינות בארץ ישראל בעת העתיקה

טובה דיקשטיין, יוסף גנוסר, גיא ד שטיבל

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

קשה לדעת בוודאות אילו סוגי גבינות היו בארץ ישראל הקדומה. על פי המקורות היהודיים ניתן להסיק שהגבינות היו חלק מן המטבח המקומי ושהגבינות הבסיסיות היו גבינות פשוטות יחסית. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)1-4
Number of pages4
Journalעת-מול: עיתון לתולדות ארץ ישראל ועם ישראל
Volume258
StatePublished - 2018

IHP Publications

  • ihp
  • Bedouins
  • Cheese
  • Dairy products
  • Eretz Israel -- History -- 70-638, Destruction of the Second Temple to rise of Islam
  • Food in literature
  • Food in the Bible
  • Gastronomy in literature
  • Jerusalem (Israel) -- History -- 70-325 A.D., Roman period
  • Latin literature
  • Rabbinical literature
  • אכילה בספרות
  • ארץ ישראל -- היסטוריה -- תקופת המשנה-תלמוד (70-550 לספירה)
  • בדואים
  • גבינה
  • חלב ומוצריו
  • ירושלים (יישוב עירוני) -- היסטוריה -- תקופת המשנה והתלמוד
  • מזון במקרא
  • ספרות חז"ל
  • ספרות לטינית

Cite this