Abstract
שיחה עם קלודיה רודן, אשה שמפעל חייה - תיעוד חלוצי, משפיע ורחב היקף של תרבויות אוכל במזרח התיכון, באגן הים התיכון ובקרב קהילות יהודיות - מייצג בעינינו את הרב-ממדיות ואת המורכבות המעשירה שבעיסוק באוכל. במחקריה, שהניבו ספרי בישול קנוניים, רודן מסרבת (ואולי אפילו לא מזהה אפשרות) לעסוק בטכניקות בישול ובמתכונים בלי למקם אותם בהקשר שבו התפתחו, הוכנו והוגשו. כאשה, רודן הייתה צריכה להתמודד הן עם התנגדות לעצם העובדה שעבדה לפרנסתה והן עם יחס מזלזל כלפי כתיבה על אוכל, במיוחד כזה שנחשב עממי ולכן לא ראוי לתיעוד ולהכרה. מאחר שהביוגרפיה שלה זימנה לה דיאלוג תמידי עם שלל שפות, היסטוריות, כוחות פוליטיים ומערכים אסתטיים, זיהתה רודן את החשיבות שבחקירה ותיעוד של פרקטיקות אוכל כציר מארגן של זהות, משפחה, הגירה, קהילה וגעגוע.
Original language | Hebrew |
---|---|
Title of host publication | לחם חוק: עיונים במשפט ואוכל (קובץ בעריכת יופי תירוש ואייל גרוס) |
Place of Publication | תל אביב |
Publisher | הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, אוניברסיטת תל אביב |
Pages | 25-32 |
Number of pages | 8 |
ISBN (Print) | 9789659257911 |
State | Published - 2017 |
IHP Publications
- ihp
- Cooking
- Cooking, Arab
- Food -- Religious aspects -- Judaism
- Food habits -- Religious aspects -- Judaism
- Jews -- Egypt -- Cairo
- Roden, Claudia
- בישול ערבי
- יהודי מצרים -- קהיר
- מנהגי אכילה יהודיים
- ספרי בישול
- רודן, קלודיה